Bor

Birtokunk célja egyedi karakterű, hagyományos, egri borok készítése. Ennek érdekében a pincében amikor csak lehet, a legkíméletesebben, kézműves módon, hagyományos eljárásokkal dolgozunk. Az Egri Borvidék hazánkban egyedülálló módon mind fehér- mind pedig vörösborban képes világszinten is kiemelkedő minőséget adni. Fehérborban az Egerszóláti Olaszrizlingre, vörösben pedig elsősorban az Egri Bikavérre helyezzük a hangsúlyt.

Általánosságban elmondható, hogy fehérborainkat egyéjszakás héjon áztatás után korszerű technológiával préseltetjük, majd egy óvatos musttisztítás után fahordóban erjesztjük, fajélesztők használata nélkül.
Vörösborainkat 10 hektoliteres kádakban kézi csömöszölés mellett, illetve 40 és 50 hektoliteres francia kádakban körfejtés mellett erjesztjük és áztatjuk héjon, összesen körülbelül 15-20 napig. Az összes borunk fahordóban érlelődik a palackozásig.

Borainkat négy csoportra bontottuk. Az első csoportba, a klasszikus borok közé pincénk legismertebb és legnagyobb tételszámban készülő borai tartoznak. A második csoport a gyerekboroké, ide tartoznak a gyerekeimről elnevezett fehér és vörös házasítások. A harmadik csoportba a válogatások [link!] kerültek, a negyedikben pedig a borvidék igazi változatosságát megmutató dűlős tételek [link!] találhatóak.

Ha többet szeretne megtudni borainkról, kattintson az egyes borok nevére vagy válasszon a fent látható listából!

Klasszikus borok

"Gyerekborok"

Válogatások

Dűlős borok