Bor

Egerszóláti Olaszrizling

Mi fehérborban az olaszrizlingre helyezzük a hangsúlyt: meg szeretnénk mutatni, hogy ez a Kárpát-medencében széles körben elterjedt fajta nagyon sokoldalú: szinte minden elkészíthető belőle, a mindennap fogyasztható, de mégis rendkívül tartalmas boroktól kezdve, a testes és nagy fehérborokon át egészen a termőhely szépségeit óriási töménységben és mégis nagyon elegánsan bemutató, kiemelkedő minőséget képviselő dűlős borokig.

Az Egri Borvidéken Egerszólát határában hosszú évszázadokra visszanyúló hagyománya van az olaszrizling termelésének. Egerszóláti Olaszrizlingjeink két dűlőből, a Kántor-tagból és a Tóbércből származnak. Terveink szerint a szőlőben már egyszer megválogatott termés nagy részéből készítjük Egerszóláti Olaszrizling borunkat, a szebb tételeket pincében válogatjuk ki a szó-lá-ti olaszrizling hordóválogatásba, jó évjáratokban pedig a válogatott, szigorúbb (25-30 hl/ha) terméskorlátozással szüretelt szőlőből a dűlős borok készülnek.