Bor

A gyerekborok

Péter Bora, 2004Fajtaösszetétel: kékfrankos, menoire, pinot noir

Pincészetünk legkülönlegesebb, kis tételben készült házasításait a gyermekeimről neveztem el. 2004-ben Péter volt a soros. Egy igazi nagy egri vörösbor kékfrankos alapon, szép érlelési potenciállal. Illatában a síkhegyi kékfrankos borsossága keveredik a menoire szép rózsaaromájával. A kékfrankos fűszeres ízvilágát szépen egészíti ki a menoire rózsaolaja és a pinot noir piros gyümölcsei. Hosszú lecsengése után szép aszalt szilva illatot érezhetünk a száraz pohárból. Egy kifinomult és elegáns bor, amely jól fejezi ki az egri termőhelyet.

Fogyasztását 18-20 ºC-on ajánljuk sajtokhoz, gombás bélszínhez, kacsamellhez és bárányhoz.

Készült: 1800 palack.Többet szeretnék tudni »

5 és 18 éves ültetvény terméséből készült, 40 hektoliter/hektáros terhelés mellett. A cefre 20 napig erjedt a héján franciakádban és nyitott kádakban, a törkölykalapot körfejtéssel, illetve csömöszöléssel forgattuk. A bor 16 hónapig érlelődött új kis tölgyfahordókban.

András Bora, 2006Fajtaösszetétel: cabernet sauvignon, merlot, turán

Eger

Pincészetünk legkülönlegesebb, kis tételben készült házasításait a gyermekeimről neveztem el. 2006-ban a vörösboroknál András volt a soros. Érett piros bogyós gyümölcsök illata, mandula, dohány és egy kis vanília színezik. Tartalmas, tömény ízekkel bíró bor, kiegyensúlyozott és szép savakkal. Kiválóan érlelhető.

Fogyasztását 18-20 ºC-on ajánljuk vadhúsokhoz, marhasültekhez és gombás vadpörköltökhöz.

Készült: 2200 palack.Többet szeretnék tudni »

40 hektoliter/hektáros terhelés mellett készült. A cefre 20 napig erjedt a héján franciakádban és nyitott kádakban, a törkölykalapot körfejtéssel, illetve csömöszöléssel forgattuk. A bor 18 hónapig érlelődött új kis tölgyfa hordókban.

Eszter Bora, 2009Fajtaösszetétel: olaszrizling

Pincészetünk legkülönlegesebb, kis tételben készült borait a gyermekeimről neveztem el. A 2009-es Eszter Bora más mint az eddigi évjáratok: a Kántor-tag dűlőben termett olaszrizlingből készült el, amely olyan szépen beérett, hogy nem is tudott teljesen kierjedni. Így lett félédes ez a bor, amelyben a fehér húsú gyümölcsök izgalmasan keverednek a hordós érlelésből származó keleti fűszerekkel.

Fogyasztását 15-16 ºC-on ajánljuk nem túl édes desszertekhez.

Készült: 800 palack.Többet szeretnék tudni »

Tízéves tőkék terméséből készült, kb. 30 hektoliter/hektáros terhelés mellett. A bogyózást 12 órás héjon áztatás követte, majd préselés és mustszűrés. A bor új barrique hordókban erjedt ki, majd tíz hónapig érlelődött ugyanott.